sex xxx
xvideos4
sex vedios

visit site makeporngreatagain.pro yeahporn.top www.pornforbuddy.com wazoo stuffed by fat ramrod.

Транспортний колапс під патронатом голови Укртрансбезпеки Ноняка або Куди поділись дозволи на 10 млн. євро?

Транспортний колапс під патронатом голови Укртрансбезпеки Ноняка або Куди поділись дозволи на 10 млн. євро?

На початку листопада 2018 року вітчизняні ЗМІ розповсюдили інформацію щодо початку службового розслідування Міністерства інфраструктури України (далі – Мінінфраструктури) стосовно голови Державної служби України із безпеки на транспорті (далі – Укртрансбезпека, ДСБТ) Михайла Ноняка. Причина такої дисциплінарної ініціативи, за дописом прес-секретаря Мінтрансу Марини Томко, – використання чиновником карти із російським Кримом під час виступу на круглому столі в офісі Європейської бізнес асоціації. Так, це неприпустимий прокол. Пише у своєму розслідуванні портал Медіум.

Але жодне ЗМІ чомусь не повідомило про результати іншого службового розслідування Мінінфраструктури, результати якого опинились у розпорядженні журналістів антикорупційної ініціативи. Мова йде про розслідування діяльності керівництва ДСБТ, яке відбулось кількома місяцями раніше за поданням СБУ, і стосувалось зловживань у питаннях видачі, обліку та подальшої утилізації використаних/повернутих дозволів на міжнародні автотранспортні перевезення.   Повний текст – посилання на результати комісії:

Якщо порівняти значущість і можливі наслідки, то розслідування про автотранспортні дозволи несе в собі набагато більшу небезпеку, ніж «прикра недбалість» з картою під час підготовки презентації ДСБТ. З іншої сторони, якщо подивитись у перспективу та глибину, виникає думка, що можливо і не було ніякої недбалості, а всі дії пана Ноняка спрямовані на підрив вітчизняної транспортної системи?

Ноняк М

Ноняк М.В.

Втім, про системні порушення в «Укртнасбезпеці» під керівництвом Ноняка ЗМІ неодноразово писали і раніше.

У березні 2018 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян навіть запропонував Кабміну звільнити Михайла Ноняка з посади керівника ДСБТ.

Проте соратнику Парубія вдалося уникнути санкцій і залишитись на хлібній посаді, відбувшись лише тимчасовим відстороненням на час перевірки.

Забігаючи наперед, зазначимо, що висновки перевірки комісії Мінінфраструктури виявилися напрочуд вражаючими, і підтвердили наявність чорного ринку транспортних дозволів на мільйони євро, який контролюється посадовими особами ДСБТ.

Про ці та інші кричущі зловживання автоперевізники нагадали уряду і депутатам під час масштабної акції протесту профспілок, яка відбулася 17 жовтня 2018 року під Кабміном та Верховною Радою, і показала масштаби обурення людей керівництвом ДСБТ.

Як би там не було, журналісти антикорупційної ініціативи провели власне розслідування даної теми.

Але давайте про все по порядку…

Сам себе контролюю

Не секрет, що останніми роками Україна, попри всі економічні труднощі, все більше інтегрується в Європейський економічний простір. Однією з конкурентних галузей є вітчизняні автотранспортні компанії, що забезпечують як потреби у експорті-імпорті самої України, так і досить успішно, завдяки меншій вартості послуг, конкурують на міжнародному ринку автоперевезень.

Щоб мати можливість перевозити товари по території іноземних (Європейських) держав, українські компанії повинні мати дозволи на перевезення. Найбільш завантажені напрямки – це традиційно Польща, Словаччина, Румунія, Угорщина, Італія. Кожна країна визначає власну квоту для логістів з України на рік і видає певну кількість дозволів різного типу на здійснення рейсів по її території.

З 1 січня 2016 року питанням видачі дозволів завідує «Укртрансбезпека», як правонаступник Укртрансінспекції (УТІ), яка, в свою чергу, забрала цю функцію у ДП «Служба міжнародних автомобільних перевізників», шляхом включення цієї функції до переліку платних послуг УТІ (постанова КМУ від 9 червня 2011 р. № 929).

Саме «Укртрансбезпека» забезпечує перевізника дозволами необхідними для конкретної поїздки. Кількість дозволів для використання обмежена та обумовлена квотами між країнами. Якщо закінчуються дозволи, то готується лист на ту країну, з ким підписана угода із запитом на отримання додаткової квоти дозволів. До речі, в інших європейських державах транспортними дозволами завідують місцеві недержавні транспортні організації. Але ми пішли своїм шляхом.

Здавалося б, маєш таку важливу функцію, як забезпечення міжнародних автоперевезень, фактично керуєш експортом-імпортом рідної держави. Але є одна цікава деталь – контроль за видачою, обігом та утилізацією невикористаних дозволів також належить структурі ДСБТ! Це означає, що незалежного контролю фактично немає. Ну і що мені з того, подумає пересічний громадянин – це їх внутрішня справа. А от і не зовсім внутрішня, а така, що може в найближчій перспективі, якщо нічого не зміниться, торкнутися гаманця кожного українця. Збільшенням інфляції, зростанням ціни імпортних товарів, втратою довіри міжнародних партнерів, зменшенням надходжень до бюджету, розоренням підприємств, ще більшим відтоком робочої сили та іншими негараздами.

А всьому причина – небувалий розквіт корупційних схем у системі «Укртрансбезпеки», який досяг свого піку у 2017-2108 роках під керівництвом Ноняка М.В. З текстів численних звернень і докладних, підкріплених конкретними фактами, що їх адресували Мінінфраструктури та у правоохоронні органи різні громадські організації (ГО «Український транспортний союз», ГО «Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури» та ін.), можна побачити, що основними корупційними зловживаннями були призначення за хабарі некомпетентних фахівців на ключові посади, незаконне звільнення тих, хто відмовлявся платити данину керівництву, незаконне збагачення шляхом підробки даних про норми завантаження авто і, зрештою – незаконна торгівля неврахованими дозволами в умовах штучно створеного дефіциту. Остання схема – найбільш зухвала, і несе в собі величезні економічні та іміджеві ризики, про які ми вже написали. При чому, апетити Ноняка та його оточення і масштаби зловживань виявилися такими, що їх не вдалося приховати дрібними хабарами.

Як працюють схеми з тіньовими дозволами

Тепер настала черга подивитись, як саме працюють схеми зловживань з дозволами на міжнародні перевезення.

Перш за все, необхідно створити штучний дефіцит дозволів. Це робиться різними шляхами.

Ноняк М

За даними галузевих експертів, тіньовий ринок міжнародних автотранспортних дозволів наразі складає 10 млн. євро. Саме стільки за ринковою ціною коштують незаконно виведені з офіційного обігу дозволи, реалізація яких триває повним ходом. Наприклад, на 10 жовтня 2018 року на найбільш завантаженому напрямку Польщі дозволи по квотам у базі ДСБТ були відсутні. Проте автоперевізники у великій кількості їздять через кордон, бо мають контрактні зобов’язання, а тому змушені переплачувати в сотні разів.

Ноняк М

Схема 1. Продаж своїм перевізникам

Для формування попиту на тіньовий розподіл  міжнародних дозволів дилерами «Укртрансбезпеки» створюється їх дефіцит на пікових напрямках (Польща, Румунія, Угорщина). Це відбувається шляхом масового продажу дозволів «потрібним» перевізникам, що призводить до їх відсутності та дефіциту для інших бажаючих. По факту ці «зайві дозволи» не використовуються власниками, а перепродаються іншим перевізникам за ціною 350-700 євро за 1 дозвіл. Офіційна ж ціна на дозволи становить близько 2 євро.

Схема 2. Пусті бланки

Інший варіант схеми, коли дозволи видаються чистими. За реєстром виданих дозволів їх проводять на підставні фірми, після цього вони проводяться як здані. Фактично чистий дозвіл роздруковується на будь-яку компанію, хто готовий заплатити ринкову ціну і кому терміново потрібно їхати закордон. Згідно з отриманої інформації існують випадки, коли підприємство оптом скуповує дозволи та використовує їх в той момент, коли квота міжнародних дозволів використана в повному обсязі і утворюється штучний попит.

Схема 3. Бланки не утилізуються

Міжнародні дозволи повинні повертатися перевізниками у 90-денний термін з дати видачі. «Укртрансбезпека» їх повинна утилізувати.  Дозволи за І та ІІ квартал знищуються до 15 жовтня, за ІІІ та ІV квартал до 15 квітня наступного року. Є випадки, коли працівники «Укртрансбезпеки» не дотримуються умов утилізації. Так, у Акті про утилізацію не вказується дата знищення та складання Акта. Поряд з тим не вказується спосіб знищення. Саме так відбулося у описаному нижче випадку, коли «вогнем» знищили сліди масових зловживань на десятки тисяч дозволів.

Комісія Мінінфраструктури встановила зникнення 400 тисяч дозволів – ніхто не відповів за злочин

Проте, навіть враховуючи рівень корупції в державних органах і фактор покриття чиновниками один одного, фокуси «Укртрансбезпеки» не могли залишитись без уваги контролюючих органів.

Реагуючи на численні звернення автотранспортної спільноти (посилання на опис конкретних зловживань), а також на підставі листа Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України від 15.05.2018 № 14/1/4-3516, Мінінфраструктури 10 липня 2018 року, нарешті, створив комісію, і провів службове розслідування, результати якого опинились у розпорядженні журналістів.

З довгих рядків бюрократичної писанини можна простежити кілька основних видів виявлених зловживань. По-перше – це системна і безпідставна видача у пунктах ПВД двох і більше дозволів одного виду на один і той самий транспортний засіб без документально підтвердженої такої необхідності. По-друге, це відсутність належного обліку та контролю обігу дозволів. Але головне кричуще порушення, яке виявила комісія і яке по суті викрило всю незаконну схему – це знищення більш як 400 тисяч повернутих бланків дозволів на міжнародні вантажні перевезення за перше півріччя 2018 року. Це відбулося під керівництвом в.о. голови Укртрансбезпеки Дідківського, не зважаючи на наказ міністра Омеляна, який категорично і прямо забороняв утилізацію повернутих бланків.

Ноняк М

Зазначимо, що Дідківський тимчасово заміняв Ноняка, відстороненого на час роботи комісії. Але насправді, як впевнені фахівці з профільних організацій, як такого знищення бланків не відбулося. Вірніше, невідомо скільки було знищено, а яка кількість потрапила на вторинний ринок. Дідківський свідомо пішов на це грубе порушення, щоб приховати масштаби справжніх зловживань, а самі бланки були таємно вивезені і потрапили на вторинний ринок. Цей висновок підтверджує встановлений комісією факт, що відповідальні за знищення бланків посадові особи, в момент «утилізації» були відсутні на місці злочину, і не могли проконтролювати цей процес.
Ноняк М

Скандал готуються злити за допомогою Парубія?

Наразі матеріали розслідування комісії Мінінфраструктури передані до прокуратури м. Києва. Але існує великий сумнів, щодо подальшого неупередженого розслідування правоохоронних органів відносно діяльності Ноняка. Інсайдер з «Укртрансбезпеки» повідомив, що для залагодження ситуації, щоб загасити і затерти результати розслідування комісії Мінтрансу, пану Ноняку вистачило суми у 150 тис. у.о. Якщо це правда, то можна лише уявити, що очікує українську транспортну систему у найближчі часи!

Експерти транспортних спілок впевнені, що Ноняк вже давно був би звільнений, якби не його тісний зв’язок із головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Під час Революції Гідності Ноняк пліч о пліч стояв з Парубієм на Майдані, «виборюючи» для України кращу долю. Але всівшись у тепле крісло і занурившись у схеми, ідеали Майдану швидко забулися.

Ноняк М

Парубій та Ноняк

Зокрема, під час останнього протесту біля Кабміну автоперевізники відкрито вказували на корумпований зв`язок Ноняка і Парубія.

Автоперевізник Петро С., який зіткнувся із дефіцитом дозволів, розповів журналістам свою історію. До кінця року, якщо нічого не зміниться, йому доведеться закривати підприємство, як і багатьом його колегам. – «В мене не вкладається в голові! Я бачив їх на Майдані разом, я вірив їм, що, нарешті, система поборів часів Януковича зникне і ми зможемо нормально працювати. Але влада розбестила і показала нам справжні обличчя майданних активістів», – поскаржився він.

Звичайно, пан Ноняк буде заперечувати свою причетність до зловживань та махінацій. Проте факти перевірок і рейдів громадських активістів красномовно говорять самі за себе. Про небажання щось змінювати яскраво свідчить і той факт, що керівництво «Укртрансбезпеки» повністю проігнорувало всі розумні пропозиції, які висували транспортники на робочих зустрічах.

А поки що команда Ноняка, який після завершення перевірки благополучно повернувся на свою посаду, продовжує створювати транспортний хаос, і разом з тим, збагачуватись на продажі виведених з під обліку дозволів на тіньовому ринку.

Україну очікує логістичний колапс та масові заворушення

Тим часом, іноземні держави не будуть стояти і спостерігати гучні скандали із дозволами для українських перевізників. Вони використають ці обставини, щоб суттєво зменшити квоти вітчизняних перевізників, а можливо і взагалі витіснити українців з ринку (і вже роблять це – Польща прямо вказала на корупцію в «Укратрансбезпеці», зменшивши у 2018 році квоти на дозволи на її територію!) Це призведе до зростання дефіциту необхідних дозволів, та в результаті, якщо не вжити негайних адміністративних і правових заходів, спровокує експортно-імпортний колапс. Що, в свою чергу, спричинить падіння вітчизняної економіки і сповзання України в ще більшу прірву.

І ми ще не враховуємо фактору обурення перевізників, які навряд чи будуть спокійно спостерігати за знищенням галузі. Перекриття міжнародних шляхів, центральних вулиць, масові акції протесту – от що неминуче очікуватиме Україну з боку транспортників, якщо негайно не вирішити цю проблему.

Перевізники попереджають, що всі, хто через штучний дефіцит дозволів, не зможе виїхати в рейси – приїдуть на своїх вантажівках до центру Києва і тоді почнеться справжній хаос! Але цьому ще не пізно зарадити.

Що робити? Першочергові кроки

Громадські об`єднання, які спеціалізуються на захисті працівників і компаній транспортної галузі, пропонують чіткі кроки, які допоможуть вийти із загрозливої ситуації та налагодити нормальну роботу перевізників.

Зокрема, перший віце-президент ГО «Український транспортний союз» Володимир Балін, в коментарі журналістам, підсумував думки незалежних фахових спеціалістів, щодо першочергових дій у порятунку автотранспортної галузі.

За його словами, потрібно терміново створити нову, прозору, публічну систему розподілу міжнародних дозволів на вантажні перевезення з ефективним контролем громадськості. Для цього необхідно:

1. Відсторонити  всіх посадових осіб, без виключень, які допустили порушення щодо видачі дозволів. Передати всі матеріали до правоохоронних органів (ГПУ, НАБУ). Порушити кримінальні провадження за статтями 191, 364 та 357 Кримінального кодексу.

2. Передати функції контролю за розподілом та утилізацією дозволів від «Укртрансбезпеки» іншому органу. Наприклад, новоствореному при Міністерстві інфраструктури України, який буде складатись із незалежних фахівців та громадських діячів.

3. Впровадити Порядок утилізації дозволів, в якому прописати конкретні правові наслідки для всієї вертикалі причетних посадовців у разі його порушення.

4. Провести і в подальшому щоквартально проводити повну інвентаризацію наявних на складі «Укртрансбезпеки» невиданих та використаних міжнародних автотранспортних дозволів.

5. Зробити Єдину інформаційну систему «Укртрансбезпеки» повністю публічною.

        Дані пропозиції матимуть швидкий позитивний ефект у вигляді:

  • Підвищення репутації України як надійного вантажного перевізника;
  • Збільшення оборотних коштів власників авто,  підвищення зарплат, конкуренції вітчизняних перевізників на міжнародному ринку;
  • Збільшення надходжень до бюджету;
  • Прискорення реформ та позитивних змін у транспортній галузі.

P.S. З метою дотримання об’єктивності, журналісти антикорупційної ініціативи надіслали запити до «Укртрансбезпеки», Кабміну та Голові ВР, із вимогою прокоментувати викладені факти та пояснити, чому ігноруються вимоги транспортної спільноти, щодо подолання кризової ситуації та недопущення зловживань. Наразі відповідей поки що ми не отримали. Будемо надалі слідкувати за розвитком подій та інформувати громадськість про хід справ.

baseofporn.com www.opoptube.com
mfc zombiejerk punzy.amateur porn asian porn porn movies