sex xxx
xvideos4
sex vedios

visit site makeporngreatagain.pro yeahporn.top www.pornforbuddy.com wazoo stuffed by fat ramrod.

Як чиновник часів Януковича Злочевський добився закриття кримінальних справ і перетворився на топ-олігарха

Як чиновник часів Януковича Злочевський добився закриття кримінальних справ і перетворився на топ-олігарха

Микола Злочевський, топовий держчиновник часів Віктора Януковича, не тільки добився закриття кримінальних справ проти себе, але і перетворився на надуспішного бізнесмена, діставшись до 11-го місця в списку найбагатших українців, пише журнал Новое Время.

Огрядний чолов’яга з голеною головою, який носить квадратні костюми і не любить застібати верхні гудзики на сорочці.

Так британський журналіст і письменник Олівер Буллоу описав у своїй новій книзі Земля грошей (Money Land) Миколу Злочевського, колишнього міністра екології та природних ресурсів України часів Віктора Януковича, засновника газодобувної групи Burisma Group.

Злочевський потрапив до книги, опублікованої цьогоріч в Лондоні, не просто так. Буллоу розповідає, що після Майдану в британській столиці відбулася міжнародна зустріч представників різних країн, на якій обговорювалося, як допомогти Україні повернути вкрадені соратниками колишнього президента Віктора Януковича гроші. І незабаром після неї Центральний кримінальний суд в Лондоні заарештував $23,5 млн, виявлені на чотирьох рахунках в банку BNP Paribas і належать газовидобувним компаніям Злочевського. Ці гроші надійшли в Лондон з Латвії, пише Буллоу. Британці зацікавились цими коштами, оскільки до Революції гідності Злочевський довгий час перебував на держслужбі.

Але потім адвокати Злочевського зуміли зняти арешт. І в цьому їм допомогли українські правоохоронні органи, впевнена Дар’я Каленюк, виконавчий директор Центру протидії корупції (ЦПК). А відкрита проти екс-чиновника на батьківщині кримінальна справа закінчилася сплатою 180 млн грн податків бухгалтером його фірми.

Виконавчий директор ЦПК Дар’я Каленюк впевнена, що зняти арешт з $23,5 млн Злочевського в Лондоні допомогли українські правоохоронці / Фото: Наталія Кравчук / НВ

Злочевський примудрився зробити не тільки цей кульбіт — він ще й став успішним підприємцем. Його український бізнес з кожним роком лише розквітає.

У 2018-му екс-соратник Януковича посів 11-е місце в списку найбагатших українців, який НВ складає спільно з компанією Dragon Capital. Статки Злочевського в рейтингу оцінили в $636 млн, — це в 2,5 рази більше, ніж було у нього в 2013-му, коли він вперше увірвався до рейтингу українських багатіїв.

Слово “український” в застосуванні до Злочевського умовне: досі точно невідомо, в якій країні сьогодні мешкає колишній чиновник.

Втім, раз на рік він справно з’являється на публіці в оточенні європейських і американських експертів в Монако, на форумі з питань енергетичної безпеки, який Злочевський з партнерами і заснував три роки тому.

Його тісні зв’язки зі світовими чиновниками підтверджує і той факт, що до ради директорів Burisma входять колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський та Хантер Байден, син колишнього віце-президента США.

“Його [Злочевського] сценарій зараз — це відбілювання свого іміджу”, — каже Вікторія Войціцька, народний депутат фракції Самопомочі, експерт з енергетичних питань.

Від СДПУ (о) до Клюєва

Злочевський потрапив у велику політику в 2002-му, ставши депутатом ВР за списками скандально відомої партії СДПУ (о), лідером якої був не менш скандальний Віктор Медведчук.

У 2003-2005 роках Злочевський був головою Держкомітету природних ресурсів, потім чотири роки депутатствував з Партією регіонів, а після ще пару років керував Державним комітетом матеріального резерву. У 2010-му, коли Янукович прийшов до влади, Злочевський очолив Міністерство охорони навколишнього середовища, потім став міністром екології та природних ресурсів і зберіг портфель до 2012 року.

Саме в той момент Burisma отримала шість нових ліцензій на розвідку газових родовищ і чотири ліцензії на газовидобуток. “Ліцензії Злочевський видавав сам собі. Він був головним бюрократом в цьому питанні”, — пояснює Тетяна Чорновіл, народний депутат від Народного фронту, яка в той час займалася антикорупційними розслідуваннями.

Попрацювавши за Януковича на чолі Мінекології, Злочевський передав цей портфель Едуарду Ставицькому, а сам став заступником секретаря Радбезу — тоді ним був теперішній втікач Андрій Клюєв.

Ліцензії Злочевський видавав сам собі. Він був головним бюрократом в цьому питанні Тетяна Чорновіл

Сергій Лещенко, народний депутат фракції БПП, каже, що в ті часи Злочевський був олігархом середньої ланки і входив до неформальної групи Клюєва. При цьому ніколи не відрізнявся жадібністю, тож легко знаходив з усіма спільну мову.

У газодобувний бізнес Злочевський потрапив того ж року, що і в політику. Тоді дочірні компанії Burisma зацікавилися видобутком вуглеводнів. У 2004-му дві з них, Еско-Сервіс і Парі, отримали ліцензії на розвідку і почали експлуатувати першу свердловину.

Але справжня удача посміхнулася їм, коли Злочевський очолив Мінекології. Чорновіл пояснює: в газовому бізнесі головна проблема — це проходження всіх бюрократичних процедур і отримання ліцензій на видобуток. “Питання навіть не в грошовому еквіваленті, а саме в цьому”, — пояснює депутат. Всією бюрократією як раз і завідувало Мінекології.

Після революції Злочевський ще залишався в Україні, але потім, побоюючись кримінального переслідування, виїхав з країни.

Олександр Онищенко, бізнесмен від газу і фігурант розслідувань НАБУ, розповів НВ, що в січні 2016-го зустрічався зі Злочевським в Дубаї. Там, найімовірніше, і сьогодні мешкає колишній міністр.

Питання закрите

2014-му Каленюк уважно стежила за роботою правоохоронних органів у кримінальних справах, в яких фігурував Злочевський. У жовтні, наприклад, ЦПК подав до Генпрокуратури заяву про вчинення екс-міністром злочину. “Ми описали свердловини, дозволи на які він отримав, працюючи міністром”, — згадує Каленюк.

Тоді в ході зустрічі зі слідчим ГПУ її вразила кількість тек у справі Злочевського в кабінеті прокурорського працівника — безумовно, слідство йшло дуже активно.

Але Віталій Ярема, який очолював тоді Генпрокуратуру, не був, на думку Каленюк, зацікавлений в результаті цієї роботи. Такий висновок вона робить на тій підставі, що саме позиція ГПУ допомогла зняти арешт з грошей Злочевського в Лондоні.

Британці направили до України запит про міжнародну правову допомогу в справі власника Burisma і навіть приїжджали до Києва, щоб створити міжнародну слідчу групу. Але після спілкування з місцевими правоохоронцями передумали.

Британці хотіли від ГПУ інформацію про те, звідки з’явилися заарештовані ними на рахунках Злочевського $23,5 млн. І не отримали її.

Зате, за словами Каленюк, Генпрокуратура видала адвокату Злочевського довідку про те, що його підзахисний не перебуває під підозрою і до нього немає офіційних претензій. З цим документом в руках адвокат легко домігся того, щоб британська влада звільнила мільйони колишнього міністра.

А ГПУ то передавала справу до поліції, то повертала її собі, а в січні 2015-го навіть оголошувала Злочевського в розшук. Але гроші вже зняли.

Прийшовши на посаду генпрокурора, за власника Burisma взявся Юрій Луценко.

У липні 2016 року він оцінив збитки від несплати податків компаніями Злочевського у 1 млрд грн, про що заявив на спеціальному брифінгу.

Генпрокуратура видала адвокату Злочевського довідку про те, що його підзахисний не перебуває під підозрою і до нього немає офіційних претензій

Але зрештою справу перекваліфікували. І після того як Burisma заплатила 180 млн грн податкових платежів, ГПУ в листопаді 2016-го її закрила.

Після чого вже в кінці року Злочевського помітили в одному віденському ресторані у компанії Ігоря Кононенка, депутата від БПП і близького соратника президента країни. Цього парламентаря низка експертів вважає людиною, що має вплив на ГПУ.

Сам Кононенко в процесі короткої і нервової бесіди з НВ повідомив, що зараз не спілкується зі Злочевським, його газовий бізнес йому нецікавий, а фотографію із зустрічі у Відні назвав фотошопом.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) також займалося Злочевським. Два роки тому його детективи встановили, що частина ліцензій компаніям групи Burisma видана без погодження з місцевими радами, — а подібне схвалення згідно із законом є обов’язковою нормою.

НАБУ попросило Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) звернутися із адмінпозовом до суду, щоб анулювати ліцензії.

Але спецпрокуратура пропустила шестимісячний термін для подачі позову — в результаті суд відмовився навіть розглядати це питання.

Глава САП Назар Холодницький розповів НВ, що вони затягнули процес не зі своєї волі: довго, мовляв, не могли отримати відповідь від профільної Держслужби з геології. А коли все ж отримали, то з’ясувалося: ця структура не бачить підстав для анулювання злощасних ліцензій. Лише після чого САП пішла судитися.

У НАБУ, як повідомили в прес-службі бюро, залишилися ще два провадження, в яких мелькає прізвище Злочевського.

Перше — за фактом здійснення неправомірних дій службовими особами Мінекології під час видачі в 2010-2012 роках спецдозволів на користування надрами низці підприємств, в яких Злочевський є кінцевим бенефіціаром.

Друге — за фактом заволодіння грошима держбюджету службовими особами міністерства під час закупівлі консультативних послуг з програмного забезпечення.

Але персонально Злочевський за ними підозрюваним не проходить.

А ще вітчизняні правоохоронці зняли цього бізнесмена з українського і міждержавного розшуку.

Вийшов у світ

Доки українські та британські правоохоронці проводили свої розслідування, екс-міністр займався відбілюванням репутації. І почав з Лондона.

Олівер Буллоу розповідає, що він входив до невеликої знімальну групу короткого документального фільму, який розповідав дві історії про Україну. Одна стосувалася якраз арешту все тих же $23,5 млн.

В процесі підготовки автори зверталися за коментарями зокрема до адвокатів Злочевського. Тому ті знали про підготовку фільму, каже Буллоу.

За кілька днів до прем’єри, яка мала відбутися у невеликому лондонському кінотеатрі прес-клубу, там отримали лист від британської юрфірми Peters & Peters, яка представляє інтереси Злочевського в Лондоні. Його сенс: фільм — наклеп.

“На жаль, через цей лист маленький кінотеатр, де мав бути показаний фільм, вирішив не ризикувати. А потім і всі інші вирішили не ризикувати”, — згадує Буллоу. При цьому він зазначає: наклепу не було.

Пізніше британець описав цю історію у своїй книзі.

Закриваючи проблемні питання в Україні, Burisma почала обростати зарубіжними зв’язками. З 2016-го до її ради директорів на додачу до Кваснєвського і Хантера Байдена, які опинилися там кілька років тому, увійшов також Джозеф Кофер Блек, екс-керівник Антитерористичного центру ЦРУ.

Того ж року директором групи стала дочка Злочевського Карина.

І тоді ж Злочевський разом з князем Монако Альбером II і фондом Кваснєвського заснував Міжнародний форум з енергетичної безпеки заради майбутнього.

Минулого року туди завітали близька до президента Порошенка народний депутат від БПП Ніна Южаніна та віце-прем’єр Володимир Кістіон. “Це демонстрація того, що він перестав бути токсичним”, — певна депутат Войціцька.

Щоправда, коли про це дізналися в Україні, вибухнув скандал. І тому в нинішньому році на форум вітчизняні посадовці вже не їздили. Зате там виступив президент Латвії Раймондс Вейоніс.

Але не форумом єдиним: в січні 2017-го, за день до інавгурації Дональда Трампа, Burisma підписала угоду про співпрацю з Atlantic Council — впливовим американським неурядовим аналітичним центром.

Восени 2017 року цей центр і Burisma провели спільну конференцію у Вашингтоні, присвячену питанням інвестування.

Джон Гербст, колишній посол США в Україні та керівник Євразійського центру в Atlantic Council, пояснив НВ, що Burisma — це один з багатьох спонсорів діяльності Євразійського центру за українським напрямком.

“Ми не розкриваємо публічно домовленості з нашими донорами”, — сказав екс-дипломат, але зазначив: у кінці року центр публікує річний звіт з перерахуванням донорів і порядком їхньої фінансової підтримки.

За інформацією газети The Guardian, мова може йти про суми від $100 тис. до $249 тис.

Злочевський використовує ті ж інструменти для відбілювання репутації, що й інші олігархи, пояснює консультант з комунікацій Ярина Ключковська. “Якщо притертися до очей в тусовці, рано чи пізно тебе приймуть за свого”, — пояснює вона. Мовляв, репутація — це як старомодний фотоальбом: якщо в ньому багато гарних свіжих фотографій, старі знімки рано чи пізно загубляться.

На форум Миколи Злочевського (в центрі) в Монако у 2017 році приїхала не тільки його дочка Каріна (перша справа), але й віце-прем’єр Володимир Кістіон (другий зліва) і депутат від БПП Ніна Южаніна (перша зліва), й екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський (другий справа) / Фото: Energy Security For the Future

Правда, коли про рукопожатних дізналися в Україні, вибухнув скандал. І тому в нинішньому році на форум вітчизняні посадовці вже не їздили. Зате там виступив президент Латвії Раймондс Вейоніс.

Але не на форумі єдиним: в січні 2017 го, за день до інавгурації Дональда Трампа, Burisma підписала угоду про співпрацю з Atlantic Council – впливовим американським неурядовим аналітичним центром.

Восени 2017 року цей центр і Burisma провели спільну конференцію у Вашингтоні, присвячену питанням інвестування.

Джон Гербст, колишній посол США в Україні та керівник Євразійського центру в Atlantic Council, пояснив НВ, що Burisma – це один з багатьох спонсорів діяльності Євразійського центру по українському напрямку.

“Ми не розкриваємо публічно домовленості з нашими донорами”, – сказав екс-дипломат, але уточнив: в кінці року центр публікує річний звіт з перерахуванням донорів і порядку їх фінансової підтримки.

За інформацією газети The Guardian, мова може йти про суми від $100 тис. До $249 тис.

Злочевський використовує ті ж інструменти для відбілювання репутації, що і інші олігархи, пояснює консультант з комунікацій Ярина Ключковська. “Якщо набриднути в тусовці, рано чи пізно тебе візьмуть за свого”, – пояснює вона. Мовляв, репутація – це як старомодний фотоальбом: якщо в ньому багато красивих свіжих фотографій, старі знімки рано чи пізно загубляться.

Дав газу

На батьківщині Burisma, що включає в себе 12 компаній, продовжує бурхливо розвиватися, ставши одним з найбільших приватних видобувачів газу. У неї є 20 ліцензій на видобуток вуглеводнів, і з початку року група видобула майже 800 млн куб. м газу, розповідає Геннадій Кобола, директор ExPro Consulting. А за підсумками 2018 року цей показник сягне позначки в 1 млрд куб. м, що за нинішніх цін на газ рівнозначно заробітку в 10 млрд грн, каже експерт.

Адже Burisma видобуває ще і конденсат з нафтою.

Сам Злочевський все ще не ризикує з’являтися в Україні. Але він дивним чином увесь цей час був присутній і продовжує бути присутнім в столиці.

У центрі Києва вже після Євромайдану відкрився люксовий магазин чоловічого взуття. Там продають унікальні товари — зі шкіри алігатора, страуса, вугра і благородного оленя. Називається бутик багатозначно — Zlocci. І низка опитаних НВ людей певні: елітна торгова точка пов’язана зі Злочевським.

Магазин Zlocci з’явився в центрі Києва вже після Євромайдану / Фото: Наталія Кравчук / НВ

На сайті бутика зазначено, що їхнє взуття “дозволить підкреслити Ваш стиль і статусність у найвищому товаристві”. Схоже на програму дій самого Злочевського, який “взувається” у зв’язки з відомими світовими персонами.

Ні сам Злочевський, ні його донька не відповіли на прохання НВ прокоментувати викладену в цій статті інформацію.

 

baseofporn.com www.opoptube.com
mfc zombiejerk punzy.amateur porn asian porn porn movies