Вже ніхто не хвилюється. З підозрами від САП, НАБУ, ДБР і ГПУ два життя прожити можна

Чергові кримінальні підозри – вже не боляче, вже лише смішно. Люди просять: не афішуйте більше свою повсякденну до того ж непродуктивну роботу. Повідомляйте про рішення судів, які вступили в законну силу… Тільки тоді будуть вам і премії, і військові та почесні звання, і просування по службі, і навіть відпочинки на халяву в мисливський та жіночих угіддях…

НАБУ і САП нині пишуть, що знову повідомили про підозру (от настирні) пану Павловському – незмінному заступнику міністра оборони, який нібито (а що – презумпція невинуватості) у змові з тим же нетонучим Гладковським, колишнім першим заступником секретаря Ради національної безпеки, – у 2017 році організував закупівлю в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів за цінами, які суттєво перевищували передбачені бюджетом. Виробником та постачальником цих транспортних засобів виступила компанія афілійована (за версією слідства) з посадовцем РНБО. В результаті держава незаконно переплатила цій компанії більше 17 000 000 гривень (нагадую, що в кінці 2017 року НАБУ і САП повідомили про підозру заступникові міністра оборони Ігорю Павловському у причетністі до розкрадання 149 мільйонів гривень при закупівлі палива для Міноборони).

З такими звинуваченнями (мільйонні суми; розтрата військових грошей; крадіжки бюджетних коштів «на крові» патріотів; безмірна наглість при вчиненні тощо) ці рожевощокі хлопці вже давно мали б думати про заміну їм довічного ув’язнення на якихось там 15 років тюрми!

Питання.

– Скільки вже тих підозр мають Павловські-Гладковські за останні три роки? Й де вони?

Відповідь.

– У кого п’ять, у кого шість, а хто й більше відхопив. А знаходяться вони… на свободі.

Питання.

– Чи є достатні підстави для направлення обвинувальних актів щодо них в суд? Чи є судові перспективи за цими актами?

Відповідь.

– На перше – НІ. На друге – НІ.

Питання.

– Для чого тоді весь цей юридично-кримінальний сир-бор?

Відповідь.

– Для звітності, щоб показати хоча би якісь результати про нібито боротьбу з корупціє та організованою злочинністю!

Підозра сьогодні – це як поснідати…