НАБУ веде справу про корупцію в державній компанії «Зоря»-«Машпроєкт»


Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факт заволодіння коштами державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроєкт», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Про це йдеться в ухвалах ВАКС.

АБУ і САП розслідують імовірний факт заволодіння коштами миколаївського державного заводу «Зоря»-«Машпроєкт» на при виконанні угод щодо виконання робіт консультантом компанією-нерезидентом Vasvik Marine Consultants & Suppliers Limited, а також подальшої легалізації коштів. У межах цієї справи було проведено низку обшуків.

Зокрема, детективи прийшли зі слідчими діями до колишнього генерального директора заводу «Зоря»-«Машпроєкт» Юрія Марковцева та двох підприємців. Під час обшуків НАБУ вилучило телефони, ноутбуки та документи, пов’язані зі справою. У Марковцева знайшли на телефоні листування з працівником заводу «Зоря»-«Машпроєкт». Вилучена техніка визнана речовими доказами, і на неї накладено арешт.

Нагадаємо, НАБУ розслідує схему заволодіння коштами «Харківобленерго». Також детективи ведуть слідство щодо закупівлі акумуляторів філією «Укрзалізниці».