ДБР виявило у голови Держекоінспекції Карпатського округу незаконні активи на понад 19 мільйонів гривень


Державне бюро розслідувань виявило у начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу необґрунтовані активи на понад 19 мільйонів гривень.

Про це повідомило ДБР.

За результатами перевірки Національне антикорупційне бюро України підтвердило наявність у чиновника необґрунтованих активів.

Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення чиновника (ч. 1 ст. 368-5 Кримінального кодексу України).

Працівники ДБР провели обшуки за місцем реєстрації та проживання посадовця і членів його сім’ї, а також обшуки у приміщеннях та автомобілях, які можуть бути незаконно набутими активами.

У ході обшуків були вилучені документи та зафіксовані відомості, які могли бути використані під час проведення моніторингу способу життя посадовця.

НАЗК підтвердило, що протягом 2020–2023 років він, члени його сім’ї та пов’язані з ними фізичні особи за його дорученням набули необґрунтованих активів на загальну суму 19 мільйонів 313 тисяч гривень.

Серед виявлених незаконних активів – два автомобілі преміумкласу. Один – 2023 року випуску, вартістю 9,4 мільйона гривень, інший – 2021 року випуску, вартістю 2,6 млн грн.

Також серед незаконних активів є чотири квартири в Івано-Франківську, сукупною вартістю понад 4 млн грн та нежитлове приміщення в Івано-Франківську, вартістю 3 млн грн.

Наразі на сайті Державної екологічної інспекції Карпатського округу відсутня інформація про те, хто є начальником відомства. Тимчасово виконуючим обов’язки начальника вказаний Гаєвський Сергій Броніславович.