Соратник Медведчука та Тараса Козака заробляв на розкраданні покриття для аеродромів


Давній соратник Віктора Медвечука і Тараса Козака, який зараз у розшуку за державну зраду, розбирав та розпродавав плити на зльотних полосах західноукраїнських аеродромів. Зокрема, на Стрийському аеродромі та аеродромі Городка.

Йдеться про жителя Львівщини Мельничука Олега-Ярослава Леонтійовича, який заробив на цьому щонайменше 1.5 млн доларів. Суть схеми полягала в наступному: через зменшення літаків на аеродромах  під виглядом нібито ремонту та утилізації знімали бетонні плити, які забезпечували якісне покриття на аеродромі. Внаслідок таких дій старі плити демонтовувалися, а нові не поставлялися. Внаслідок таких дій проросійська група забезпечувала пониження обороноздатності нашої країни, при цьому непогано заробляючи на розкраданні державного майна. Правоохоронцям слід звернути увагу на діяльність пособника Тараса Козака – Мельничука Олега-Ярослава. Повномасштабна війна частково стала можливою завдяки таким горе-бізнесменам, які поставили власну наживу вище за державні інтереси та безпеку громадян.

Мельничук Олег-Ярослав Леонтійович також має у володінні дві земельні ділянки, призначені для ведення рибного господарства у Радехівському районі Львівської області. Проте на території вищезазначених земельних ділянок з’явилися несанкціоновані будівельні споруди, які порушують умови оренди земельних ділянок. Дані господарські приміщення є незаконними, проте це не заважає Мельничуку Олегу-Ярославу Леонідовичу здійснювати підприємницьку діяльність в них, здавати їх в оренду.

Крім того, Мельничук Олег-Ярослав Леонідович здійснює підприємницьку діяльність з ухиленням від сплати податків. Компанія ФГ “КЛЬОВО” код єдрпоу 38759011, власником якої є Мельничук Олег-Ярослав Леонтійович, не сплачує податків, не оформлює своїх працівників. За підсумками 2023 року компанія не отримує жодного прибутку, не оформлено згідно з Трудовим кодексом жодного працівника.

Привласнення та продаж державного майна, особливо такого стратегічного, як плити на злітних смугах, є кримінальним злочином. Це завдає особливої шкоди державі, економіці та має негативні наслідки для національної безпеки. Службі безпеки України слід звернути увагу на «недобитків» медведчуківського клану в Україні.