Суд відмовився взяти під варту підозрюваного голову АМКУ Павла Кириленка: призначив заставу 30 мільйонів та носіння браслета


Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання НАБУ та САП щодо взяття під варту голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка та визначив запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 30 мільйонів гривень, а також зобов’язав його носити електронний браслет. Павло Кириленко підозрюється у незаконному збагаченні на 56,2 мільйона гривень і в декларуванні недостовірної інформації.

Детектив Національного антикорупційного бюро та прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у своєму клопотанні просили суд взяти Кириленка під варту з можливістю внесення застави понад 120 мільйонів гривень. Проте на засіданні 28 серпня слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько відмовив у задоволенні цього клопотання та обрав інший запобіжний захід – заставу на суму 30 мільйонів гривень без взяття під варту. Кириленко також повинен здати закордонні паспорти, утримуватися від спілкування зі свідками та зобов’язаний носити електронний браслет.

14 серпня детективи Національного антикорупційного бюро за погодженням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку про підозру в незаконному збагаченні на 56,2 мільйона гривень та в декларуванні недостовірної інформації.

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу розпочався 15 серпня у Вищому антикорупційному суді, всього відбуллося чотири засідання. Прокурори САП, аргументуючи тим, що Кириленко може переховуватися від слідства, наполягали на триманні під вартою з можливістю вийти під заставу. Захист та сам Кириленко не погоджувалися з клопотанням сторони обвинувачення.

Залишити відповідь