У селі на Херсонщині збудують укриття у школі за понад 31 мільйон із завищеними цінами


У Малоолександрівській школі на Бериславщині Херсонської області планують збудувати захисну споруду цивільного захисту вартістю майже 31 мільйон гривень.

Про це йдеться на Prozorro.

Єдиним підприємством, яке подало пропозицію і відповідно перемогло, стало ТОВ «Нікопольська-СТК». Це підприємство запропонувало трохи меншу суму, ніж очікували витратити замовники: ціна була знижена на 157 тисяч від оголошеної вартості закупівлі.

Проте «Нікопольська-СТК», зареєстроване на Дніпропетровщині, вже мало доволі резонансну закупівлю, в якій журналісти виявили завищення цін.

ЗМІ, аналізуючи закупівлю на ремонт ліцею на Миколаївщині вартістю 34 мільйони гривень, виявили завищення цін. Цікаво, що тоді підряд з очікуваною вартістю понад 37 млн грн також привернув увагу єдиної компанії – ТОВ «Нікопольська-СТК».

Учасник зголосився виконати ремонт на три мільйони дешевше — за 34,5 млн грн. У Малоолександрівці на Херсонщині ситуація дуже схожа: один учасник, хоча й знизив ціну не так щедро. Проте документи, які дозволили б проаналізувати запропоновані ціни, виконавець робіт не надав: у розділі «Документи» закупівлі в Малоолександрівці є всі документи, що регулюють роботу підприємства, включаючи довідки, дипломи, сертифікати, угоди тощо, але, наприклад, дефектного акту та інших документів, які демонструють пропоновані ціни на всі етапи роботи, немає.

Фінансування робіт у Малоолександрівці буде частково здійснене за рахунок державної субвенції, частково – з місцевого бюджету.

Залишити відповідь