30 тисяч доларів за посаду: ексдепутата Київради судитимуть за хабарництво


НАБУ та САП направили до суду справу щодо обвинувачення колишнього депутата Київської міської ради (голова однієї з постійних комісій Київради) та двох його спільників у вимаганні хабаря за призначення конкретної особи на посаду заступника директора, а згодом – директора КП «Житній ринок».

Про це повідомляють у НАБУ.

За даними слідства, у березні 2021 року депутат Київради після «співбесіди» з кандидатом у приміщенні власного антикварного магазину приховано повідомив, що вартість призначення становить 30 тис. дол. США.

Помічник депутата уточнив, що ця сума стосується лише призначення на посаду, а подальші фінансові розрахунки будуть здійснюватись відповідно до ситуації.

У червні 2024 року ексдепутату Київради, його колишньому помічнику та близькій особі було оголошено про підозру.

Кваліфікація: ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України.

Щодо ексдепутата Київради проводилось спеціальне досудове розслідування у зв’язку з його перебуванням у міжнародному розшуку з червня 2023 року.

Окрім того, з листопада 2022 року підозрюваний разом із 5 спільниками перебуває на лаві підсудних у справі щодо одержання 1,39 млн грн неправомірної вигоди за організацію у столиці точок сезонної пересувної торгівлі.

Залишити відповідь