НАЗК виявило порушення в декларації колишнього голови патрульної поліції Києва


Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення в декларації вже колишнього голови департаменту патрульної поліції Києва Юрія Зозулі на суму 2,45 млн гривень, що може свідчити про недостовірне декларування.

Про це повідомляється з посиланням на дані повної перевірки експосадовця за 2022 рік.

По-перше, Зозуля не вказав будинок площею 153,6 кв. м в селі Северинівка Бучанського району, яким користується його родина. Також він не відобразив квартиру дружини Ангеліни Карякіної у Києві площею 35,4 кв. м. Сам Зозуля стверджує, що майно було придбане до шлюбу. Вартість квартири була оцінена експертами НАЗК в 1,5 млн гривень. Додатково Зозуля вказав вартість іншої квартири у 128 тис. гривень, яка документально не підтверджена.

Не зазначив Зозуля і користування Ford Explorer (202), який оформлений на його дружину. Вартість цього майна складає близько 950 тис. гривень. Крім того, у Зозулі накопичилося більше 120 тис. гривень боргів за комунальні послуги.

Крім того, під час перевірки з’ясувалося, що 22 травня 2020 року батько Зозулі придбав мотоцикл Harley-Davidson V-Rod (2007). Проте у батька та інших родичів поліцейського не було посвідчення водія категорії А, яке надає право на керування цим транспортним засобом. Вартість зазначеного мотоцикла станом на 31 грудня 2020 року коливається від 200 до 500 тис. гривень.

Також під час перевірки було встановлено, що суб’єкт декларування відчужив транспортний засіб Subaru XV (2013). Зозуля мав передати майно у власність Ксенії Олександрівни Веркалець за 100 тис. гривень.

Поліцейський пояснив, що фактично такий дохід не отримував, оскільки у зв’язку з розірванням шлюбу вони домовились про вирішення майнових суперечок шляхом передачі зазначеного автомобіля у власність останньої через договір купівлі-продажу. Цю інформацію підтвердила Веркалець Ксенія Олександрівна у вигляді розписки, наданої НАЗК у додатках до відповіді на запит на пояснення суб’єкта декларування від 5 березня 2024 року.

Таким чином, НАЗК виявило в декларації Зозулі недостовірні відомості на суму 2,45 млн гривень. У діях суб’єкта декларування виявлено ознаки правопорушення за ч. 1 ст. 366-2 КК.

Залишити відповідь