Справа військкома Борисова: подробиці невдалої втечі


Історія з затриманням колишнього військкома Одещини Євгена Борисова отримала новий розвиток – як з’ясували розслідувачі допомогали корупціонеру його син з СБУ та командувач Сил логістики ЗСУ.

Про це повідомляє telegram-канал «Ревізор».

Після того, як результати перевірки декларації полковника НАЗК передало до НАБУ, Борисов зрозумів, що треба тікати. Його повинні були затримати при перетині кордону. Тому офіцер дав сину, який очолює підрозділ ДЗНД управління СБУ в Одеській області, свій мобільний телефон, аби той імітував переміщення, ніби утікач ще в Одесі. А сам подався на південь області, де завдяки звʼязкам мав перейти кордон.

Колишній військком Одещини Борисов міг співпрацювати з розвідкою ворога
Корупціонер вів переговори, йому обіцяли вирішення. Полковника переконали самому зʼявитись до ДБР аби уникнути арешту, обіцяли поховати справу – і він погодився.

Так, 20 липня командувач сил логістики ЗСУ генерал-майор Олег Гуляк на службовому авто Chevrolet Suburban (КА0021ОВ) вивіз Борисова до Києва. Далі за участі колишнього керівника військової прокуратури,  адвоката Максима Якубовського планувалось «вирішити питання».

Колишній нардеп Ігор Мосійчук припустив, що спілкування відбувалося через заступника генпрокурора, одесита Дмитра Вербицького – з ним військом був знайомий особисто, ніби саме він порадив з’явитися до ДБР, адже за ст. 208 КПК того б не мали затримати та випустили під заставу. Далі Вербицький ніби пообіцяв тягнути слідство і коли обурення спаде – закрити справу. Хотів Д.Вербицький допомогти чи виманював для арешту – зʼясує слідство.

Наразі Борисов перебуває під вартою з заставою у 150 млн гривень до кінця вересня.