Депутатка Київоблради та ректорка Білоцерківського аграрного університету Олена Шуст витрачає мільйони на підозрілі контракти


Депутатка Київщини від «Слуги народу» Олена Шуст, проти якої розпочалося розслідування НАЗК за підозрою в приховуванні мільйонних статків й агробізнесу, прискорено почала освоювати кошти Білоцерківського національного аграрного університету, де вона обіймає посаду ректорки.

Упродовж декількох тижнів Шуст оголошує безглузді тендерні процедури за завищеними цінами та з сумнівними компаніями.

Ось деякі з них:

– Послуги з поточного ремонту бульдозера Т-170 – 180 тис гривень.

– Послуги з циклювання та лакування паркету (360 метрів квадратних) – 248 тис гривень. Переможець, ФОП Лобанов, лише у травні 2024 року за цю послугу брав з Шуст 450 грн за 1 кв.м. Тепер Олена буде сплачувати йому 688 грн за 1 кв.м., тобто переплачувати 228 грн на 1 метрі.

– Комплекс послуг з обробітку ґрунту на земельних ділянках площею 300 га, де переможцем за 1,3 млн гривень стало Селянське фермерське об’єднання “Россолан”. Маємо надію, що депутатка-ректорка Шуст володіє інформацією про те, що на деяке майно зазначеного фермерського об’єднання в 2024 році накладено арешт у справі 757/40439/23-к, пов’язаній зі зловживанням владою.

В університетському колективі Шуст отримала прізвисько «Лєнка-червончик», оскільки вона встановила тариф у розмірі 10% відкату за екзаменаційні та тендерні схеми
Більше інформації на порталі Антикор: https://antikor.com.ua/articles/718339-