ВАКС утретє не обрав запобіжного заходу голові АМКУ Кириленку


Вищий антикорупційний суд (ВАКС) під час засідання 27 серпня втретє не обрав запобіжного заходу голові Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павлу Кириленку через зайнятість його адвоката в іншій справі, тому засідання перенесли на 28 серпня, повідомляє “Суспільне” у вівторок.

“Сьогодні ВАКС знову не обрав запобіжного заходу для Павла Кириленка. Цього разу це сталося через те, що адвокат підозрюваного поспішав на інше засідання. Суд перенесли на 9:00 28 серпня”, – зазначається в повідомленні.

Згідно з інформацією, засідання ВАКС розпочалося з вимоги до судді дозволити знімати процес на відеокамери та транслювати засідання, оскільки на попередніх двох засіданнях суд заборонив відеозапис з міркувань безпеки підозрюваного. Кириленко та його адвокат наполягали на проведенні засідання без відеофіксації. Суддя спочатку підтримав їхню позицію, але в кінці засідання дозволив відеозйомку.

У коментарі “Суспільному” Кириленко зазначив, що продовжує виконувати обов’язки голови АМКУ. На період слідства його не відсторонили від роботи.

Згідно з розслідуванням “Схем”, родина Кириленка володіє нерухомістю, землею поблизу Києва та елітним майном на суму 70 млн грн. Ці активи були придбані в період з 2020 до 2023 років, коли він обіймав посаду голови Донецької обласної державної адміністрації. Журналісти з’ясували, що Кириленко не вказав у декларації частину цих активів, серед яких 4-кімнатна квартира в Києві площею приблизно 200 кв. м та автомобіль дружини BMW Х3. Водночас родина чиновника не має достатніх офіційних доходів для придбання зазначених активів, що випливає з розслідування.

Як повідомлялося, Кириленка призначили головою АМКУ у вересні 2023 року. З липня 2019 року він обіймав посаду голови Донецької ОДА, а до цього з 2017 року працював військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.