“Одеський припортовий завод” вирішив закупити газ на мільярди гривень у компанії-новачка, яка має спільну з бізнесом Фірташа адресу


“Одеський припортовий завод” закупить газ на очікувану суму в 4,1 млрд грн (242,5 тис. кубометрів) у новоствореної компанії “Укрнафтогазбуріння”. При цьому місце реєстрації ТОВки збігається з адресою, де раніше були оформлені підприємства олігарха Дмитра Фірташа.

Про результати торгів “Одеський припортовий завод” повідомив на своєму сайті. Торги відкрили 15 серпня, а вже 22 серпня оголосили: обрали “Укрнафтогазбуріння”. Компанія запропонувала близько 17,2 тис. грн за тисячу кубометрів газу. Для порівняння, “Нафтогаз” при значних обсягах споживання домовляється з бізнесом про індивідуальний тариф, однак, згідно з даними “ГазПравди”, ціна у національної компанії становить до 16,5 тис. грн за тисячу кубометрів.

ТОВ “Укрнафтогазбуріння” зареєстрували 11 серпня 2023-го. Керівник компанії – Михайло Мазур, який зареєстрований в Винниках біля Львова. Він – уповноважена особа в мотоциклетному клубі “Майорівка”. Бізнесом Мазур раніше не займався. При цьому компанія зареєстрована за адресою місто Львів, вулиця Золота, будинок 42.

За цією адресою також були зареєстровані ТОВ “Львівгаз Збут” та АТ “Львівгаз”, коли вони належали олігарху Дмитру Фірташу. Ще в травні 2022-го газові активи Фірташа передали в управління “Нафтогазу” 25 облгазів, серед яких опинився і “Львівгаз”.

Отже, невідома компанія “Укрнафтогазбуріння” зареєстрована за тієї ж адресою, де були зареєстровані компанії Фірташа. Ба більше, щойно з’явившись на ринку, вона вже отримала закупівлю на більш як 4 млрд грн. А її керівник і власник, судячи з даних YouControl, ніколи не володів та не керував компаніями.

Залишити відповідь