На Прикарпатті ДБР викрило посадовицю податкової, яка не задекларувала майна на 5,6 мільйона гривень


Загальна вартість невказаного майна посадовиці перевищує 5,6 млн грн.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальниці одного з управлінь ГУ ДПС в Івано-Франківській області Наталії Бендас, яка приховала від декларування майно вартістю 5,6 млн грн. Посадовиці загрожує до 2 років позбавлення волі. Незадекларовану квартиру, гараж та елітний BMW було арештовано.

Як повідомили в ДБР 30 серпня, посадовиця податкової подавала недостовірні дані в щорічних деклараціях за 2020-2023 роки. Вона не вказала трикімнатну квартиру в центрі Івано-Франківська, де тривалий час проживає разом з чоловіком та донькою. Ця оселя вартістю 2,8 млн грн оформлена на рідну матір працівниці податкової.

«І також жінка не зазначила інформацію про гараж в обласному центрі. Вона задекларувала лише маленький будинок в одному з сіл Івано-Франківщини, де фактично проживає її мати», – повідомляють в ДБР.

Крім цього, начальниця управління податкової в Івано-Франківській області не вказала електричний кросовер BMW iX, яким користується її чоловік. Ця елітна автівка вартістю понад 2,7 млн грн оформлена на племінницю чоловіка.

Загальна вартість невказаного майна посадовиці перевищує 5,6 млн грн. Під час обшуків на роботі та в її помешканнях вилучили телефони та документи. Суд арештував незадекларовану квартиру, гараж та автомобіль.

За умисне внесення до декларацій завідомо недостовірних відомостей їй загрожує штраф у розмірі від 68 до 85 тис. грн, або виконання суспільно корисних робіт на строк від 150 до 200 годин, обмеження або позбавлення волі на термін до 2 років із забороною займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь