У Полтаві начальник КЕВ надає в оренду майно за заниженою вартістю


Квартирно-експлуатаційний відділ Міністерства оборони у Полтаві та його керівник реалізували корупційну схему з оренди військового майна.

Цю інформацію було отримано в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу.

За даними Служби безпеки України, з 2001 року до теперішнього часу посадовці відділу надають в оренду ТОВ «Де Люкс» (власник і директор Олександр Завора) приміщення за значно заниженою орендною платою в розмірі 1724 гривні на місяць. Є підозри на існування злочинного зговору між орендодавцем і орендарем, в рамках якого ТОВ «Де Люкс» офіційно сплачує КЕВ Полтава узгоджену договором щомісячну орендну плату, а також невстановлену суму коштів «в конверті» з метою зменшення витрат підприємства за цим напрямком. Таким чином, своїми діями військові посадові особи завдають суттєвої шкоди державним інтересам у вигляді недоотриманого прибутку для власного збагачення.

Йдеться про приміщення площею 121,2 кв. м, розташоване на території військового містечка в Полтаві, яке було передане в оренду компанії для використання під майстерню. Спочатку договір був укладений на 5 років, але згодом його неодноразово продовжували.

У 2014 році був укладений додатковий договір на оренду ще 74 кв. м. приміщень. Попри те, що відповідно до нових правил передача державного майна в оренду має відбуватися через аукціон, цей аукціон не проводився, і компанія «Де Люкс» продовжує використовувати приміщення на тих же умовах.

У всьому цьому підозрюється змова між керівництвом військового відділу та компанією «Де Люкс», яка завдає шкоди державі через недоотримання прибутку. Начальником КЕВ міста Полтави офіційно зазначено полковника В’ячеслава Камзиста.

Залишити відповідь