Бутусов оформив відстрочку і в той же день закликав усіх йти в ЗСУ – ЗМІ

 

Джерела у Дарницькому ТЦК та СП у Києві розповіли, що журналіст Юрій Бутусов прийшов за відстрочкою 12 квітня – на другий день після прийняття закону про мобілізацію.

Відстрочку на рік (до 11 квітня 2025 включно) вінотримав блискавично, як батько трьох дітей. І в той же день закликав інших доєднуватися до лав ЗСУ і йти воювати.

Хоча сам цілих два роки не поспішав оновлювати дані в ТЦК. Тільки регулярно фотографувався в касці та бронежилеті. І розказував, що має поганий зір, бо його побив «Беркут» у 2013 році.

А до ТЦК побіг тільки тоді, коли прийняли більш жорсткий закон. Але навіть обурюючись низькими показниками мобілізації, Бутусов не піддався на власні заклики про легкість і навіть «веселість» військової служби.

Нагадаємо, раніше журналіст схвалював Мінські домовленості, які зрештою призвели до повномасштабного нападу рф на Україну.  

Також, за даними ЗМІ, від армії ухиляються чимало інших антикорупціонерів: очільник ЦПК Віталій Шабунін отримав довідку про непридатність через родимки, голова фундації «DEJURE» Михайло Жернаков розшукувався через неявку за повісткою, а журналіст Юрій Ніколов  прикривається хворою мамою.

Залишити відповідь