«Госпітальєри» повідомили, що їхня колишня працівниця витрачала пожертви на казино і подорожі


Волонтерський медичний батальйон “Госпітальєри” повідомив про розслідування щодо Анни Скольбушевської (відомої в Х під псевдонімом “Адмірал Няв”). Жінка після завершення своєї роботи в батальйоні пів року збирала кошти для свого екіпажу, але витрачала їх на подорожі та азартні ігри.

Про це повідомили “Госпітальєри” в соціальних мережах Х.

“З 2022 по 2023 рік Анна Скольбушевська організовувала збори для батальйону. 15 грудня 2023 року вона здійснила останній платіж на рахунок фонду і завершила свою діяльність. Пізніше ми дізналися, що з грудня 2023 по червень 2024 року Анна збирала на свої рахунки пожертви нібито для власного екіпажу та для багатьох інших відомих волонтерів і організацій.

Розслідування виявило, що зібрані кошти Анна витратила на особисті потреби, азартні ігри, дорогі подорожі Європою, квитки на концерти та інші розваги”, – зазначили в “Госпітальєрах”.

У батальйоні повідомили, що Анна Скольбушевська має проблеми зі здоров’ям та залежностями. Наразі вона проходить лікування. Її виключили з батальйону із здачею майна та символіки. Інших, причетних до шахрайства, також виключили, перевірки щодо частини з них ще тривають. “Госпітальєри” подали заяву до поліції та закликали постраждалих також звертатися до правоохоронців.

“Щоб запобігти подібному в майбутньому, ми переглянули систему контролю за нинішніми та колишніми працівниками, оновлюємо протоколи звітності та впроваджуємо додаткові правила для учасників батальйону”, – підкреслили “Госпітальєри”.

Батальйон закликав робити донати лише через офіційні рахунки фонду.

На даний момент невідомо, скільки коштів могла привласнити Анна Скольбушевська, хоча вона регулярно збирала десятки і сотні тисяч гривень нібито для військових. У червні 2024 року жінка збирала гроші для “Солом’янських котиків”, але припинила виходити на зв’язок. Після розголосу вона все ж надіслала військовим частину коштів.

Залишити відповідь