У Чернігові викрили керівника КП та його спільників: десятки років розкрадали кошти на ритуальних послугах


Поліцейські зупинили злочинну діяльність групи зловмисників, які протягом близько 20 років привласнювали кошти, оформлюючи фіктивні договори на придбання товарів у сфері ритуальних послуг за завищеними цінами. Лише минулого року ці злочинці завдали майже 3 мільйони гривень збитків громаді Чернігова під час закупівлі деталей для гранітних пам’ятників.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Слідчі слідчого управління поліції Чернігівщини спільно зі співробітниками СБУ, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, встановили, що керівник комунального підприємства організував незаконну схему привласнення коштів, залучивши свою дружину та приватного підприємця.

Протягом десятків років між комунальним підприємством і підприємцем було укладено низку фіктивних контрактів на постачання товарів за значно завищеними цінами, хоча вказані товари фактично не були поставлені. У свою чергу, господарюючі суб’єкти, які отримали гроші, знімали їх з банківських рахунків і видавали керівнику комунального підприємства готівкою.

Керівник КП, знаючи реальну вартість товарів, купував їх у інших постачальників. Різницю в ціні він привласнював і розподіляв між усіма учасниками злочинної групи. Унаслідок дій зловмисників громада міста зазнала мільйонних збитків. Слідство зафіксувало, що лише минулого року злочинці завдали майже 3 мільйони гривень збитків на закупівлі деталей до гранітних пам’ятників.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у підозрюваних понад 800 тисяч гривень, а також службову документацію й інші речові докази.

Слідчий поліції оголосив про підозру у вчиненні злочину всім учасникам злочинної групи – керівнику комунального підприємства, його дружині та приватному підприємцю – за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану). Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі із забороною займати певні посади чи здійснювати певну діяльність на строк до трьох років.

У рамках досудового розслідування поліція встановлює всіх учасників злочинної схеми розкрадання бюджетних коштів.

Як стало відомо ЧЕЛАЙН із власних джерел, ідеться про комунальний заклад Чернігівської міської ради «Спецкомбінат».

Залишити відповідь