Затримали чиновників, які вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених бійців ЗСУ


Керівника відділу Департаменту фінансів Міністерства оборони викрили в отриманні хабарів за нарахування соціальних виплат для захисників України, які отримали поранення на фронті.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Чиновник діяв разом із двома спільниками – начальником фінансової служби військової частини та колишнім військовослужбовцем.

Викриття злочинців здійснили СБУ та Національна поліція у співпраці з управлінням внутрішньої безпеки Міноборони та керівництвом Збройних сил України.

Слідством встановлено, що за хабарі фігуранти обіцяли важкопораненим воїнам безперешкодне нарахування законних виплат у зв’язку з отриманою інвалідністю.

На сьогодні зафіксовані факти отримання зловмисниками неправомірної вигоди на загальну суму понад 300 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали всіх трьох фігурантів «на гарячому» після отримання ними одного з платежів.

Очільнику відділу Міноборони оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою.

Злочинні дії двох його спільників кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 та ст. 368 ККУ – пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або отриманні неправомірної вигоди службовою особою.

Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Підозрюваним загрожує до десяти років за гратами з конфіскацією майна.

Залишити відповідь