У НАЗК планують перевірити статки голови Харківської облради


НАЗК  «тримає в полі зору» ситуацію щодо голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко.

Про це повідомив заступник голови НАЗК Сергій Гупяк.

«Наскільки мені відомо, проводилася перевірка певних обставин стосовно використання транспортного засобу та виїзду за кордон. Також, наскільки мені відомо, існують певні нюанси у зв’язку з декларуванням. Результати цих перевірок я вам наразі не можу розкрити з міркувань, скажемо так, певних процесів. Але зазначу, що ситуація, про яку я говорив, та ситуація з точки зору декларацій, перебуває в полі зору національного агентства», — сказав Гупяк.

Голова відділу комунікації НАЗК Олена Конопля додала, що перевірка стосовно голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко ще триває.

21 серпня 2023 року колишній народний депутат України від «Радикальної партії Олега Ляшка» Ігор Мосійчук повідомив, що чоловік голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, бізнесмен Віталій Луценко, 3 листопада 2022 року нібито «в Каннах підписував документи про купівлю акцій та призначення його президентом компанії MIDI AU SOLEIL, що володіє рестораном на набережній Канн».

Він також зазначив, що, згідно з французькими реєстрами, Віталій Луценко є резидентом Франції та проживає за адресою: Boulevard Carabacel 26, 06000, Nice, а його попередня адреса реєстрації: 44 avenue Raymond Féraud, Nice, посвідка на проживання № 0603215132, він є співвласником і бенефіціаром компанії LE FOLIE’S, яка володіє нічним клубом-рестораном у Ніцці під назвою No Name.

Усю цю інформацію, як зазначає Мосійчук, Тетяна Єгорова-Луценко «не внесла до е-декларацій за 2020, 2021, 2022 роки та приховала від НАЗК, НАБУ, команди президента, партії СН і жителів Харківської області».

За його даними, 5 жовтня 2022 року водій голови Харківської обласної ради Валерій Ключко, під виглядом волонтера, внесеного до системи «Шлях», на службовому автомобілі Skoda Super B, номерний знак АХ 0044 НЕ, відвіз Віталія Луценка з Харкова до аеропорту міста Кишинів, перетнувши Державний кордон у пункті пропуску Могилів-Подільський.

Сама Єгорова-Луценко заявила, що представники забороненої в Україні партії ОПЗЖ намагаються її скомпрометувати, але не спростувала публічно інформацію, висловлену Мосійчуком.

Залишити відповідь