Спільника нардепа Гунька, якого викрили на хабарництві, будуть судити, – НАБУ


НАБУ та САП відправили на лаву підсудних спільника чинного народного депутата України, викритого в отриманні неправомірної вигоди на суму 85 тис. дол. США.

Про це повідомляють в НАБУ.

Кваліфікація: ч. 3 ст. 369, ч. 5 ст. 190 КК України

Згідно з інформацією слідства, народний депутат (голова Тимчасової слідчої комісії ВРУ, що займається розслідуванням фактів корупції на державних підприємствах, а також в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати для обробки землю, яка була у постійному користуванні державного підприємства академії, підбурюючи його до підкупу службових осіб НААНУ та місцевого топпосадовця.

За кожен гектар землі та неперешкоджання своїй діяльності аграрій мав надати 130 доларів США неправомірної вигоди.

Внаслідок досягнутих домовленостей, за надання для обробки земель площею 1700 га одного з державних підприємств сума неправомірної вигоди сягнула 221 тис. дол. США. З цієї суми 85 тис. дол. США підприємець мав передати авансом до початку обробки.

Під час отримання цих коштів нардепа та двох його спільників викрили «на гарячому». Того ж дня йому повідомили про підозру.

Обвинувальний акт стосовно народного депутата та одного зі спільників був направлений до суду у лютому цього року. Матеріали стосовно ще одного співучасника виділили в окреме провадження.

Прізвища нардепа не вказують, але із матеріалів справи можна зрозуміти, що йдеться про Анатолія Гунька.

Залишити відповідь