У Львові затримали керівника одного з міжрегіональних управлінь Мін’юсту, який обкладав «даниною» підприємців


Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань ліквідували корупційну схему в Західному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.

В результаті проведених заходів у Львові було затримано керівника зазначеного управління.
За даними слідства, посадова особа вимагала хабарі від підприємців в обмін на безперешкодне здійснення господарської діяльності в виправних установах західного регіону України.

Задокументовано, що фігурант створив корупційну схему з компанією, яка займалася обробкою деревини на території однієї з виправних колоній.

Зокрема, посадова особа навмисно затягувала процес укладання офіційних угод на виконання господарських робіт, а оплату від бізнесменів отримувала готівкою.

Як свідчать матеріали провадження, він фактично «обкладав даниною» кожен кубометр деревини, яку приватні підрядники обробляли на території цієї колонії.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинну діяльність фігуранта та затримали його «на гарячому» під час отримання нового «траншу» неправомірної вигоди у понад 2 тисячі євро.
На основі зібраних доказів затриманому було повідомлено про підозру за статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою).

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупції в пенітенціарній установі.

Санкція інкримінованої статті Кримінального кодексу України передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Львівській області спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Залишити відповідь