ВАКС заочно заарештував нардепа-втікача Одарченка


Вищий антикорупційний суд заочно ухвалив рішення про арешт народного депутата, якого підозрюють у хабарництві. Рішення було ухвалене заочно, оскільки нардеп не з’явився на судове засідання. Крім того, у дохід держави стягнули 15 млн грн, які політик вніс як заставу.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Також зазначалося, що народного обранця звинувачують у спробі підкупу тодішнього голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма.

За даними журналіста Олега Новікова, мова йде про народного обранця від “Слуги народу” Андрія Одарченка. Відповідне рішення ухвалив суддя ВАКС Віктор Ногачевський.

Раніше, 18 вересня, народний депутат не з’явився на судове засідання і не повідомив суд та прокурора про причини своєї неявки. Пізніше його адвокати пояснили, що не могли зв’язатися з судом, щоб повідомити про місце перебування їхнього підзахисного, оскільки наразі не мають з ним зв’язку.

На засіданні 19 вересня стало відомо, що, перебуваючи у Києві, Одарченко попросив свого водія зупинитися в місті, щоб дійти пішки до будівлі Верховної Ради, і віддав йому три свої телефони, щоб той поставив їх на зарядку. Після цього водій Одарченка не бачив, і зв’язатися з ним ніхто не міг. Вдома він не з’являвся з 17 вересня.

Детективи Національного антикорупційного бюро України з’ясували, що депутат попросив про притулок у Румунії. Він перетнув кордон у районі населеного пункту Красноїльськ Чернівецької області, хоча не мав оформленого службового відрядження і офіційно кордон не перетинав.

Залишити відповідь