На Миколаївщині замначальника сервісного центру МВС Погорєлов приховав від НАЗК майно


НАЗК виявило недостовірні дані у деклараціях заступника начальника регіонального сервісного центру МВС у Миколаївській області, колишнього очільника місцевої ДАІ Геннадія Погорєлова, який не повідомив про наявність у нього криптовалюти вартістю більше 48 млн гривень.

За даними НАЗК, посадовець у декларації за 2021 рік задекларував криптовалюту Bitсoin, вартість якої у гривневому еквіваленті склала 100 мільйонів гривень. Однак під час проведення повної перевірки її наявність він не підтвердив.

Водночас у декларації за 2022 рік НАЗК встановило недостовірних відомостей щодо наявності у посадовця сервісного центру на Миколаївщині криптовалюти на понад 48 мільйонів гривень.

«Неможливість підтвердити наявність частини криптовалюти декларант пояснив викраденням холодного криптогаманця та ключа до нього, щодо іншої частини активу – посадовець надав документи, які не дозволили підтвердити правдивість задекларованої інформації», – повідомили у НАЗК.

За даними антикорупційників, після висновків НАЗК правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК.

Вочевидь, йдеться про нинішнього заступника начальника Регіонального сервісного центру МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях Геннадія Погорєлова. Погорєлов – багаторічний керівник Регіонального сервісного центру МВС на Миколаївщині, а до того – начальник обласного управління Державтоінспекції.

У 2015 році Геннадій Погорєлов придбав криптовалюту Bitcoin у кількості 14.00955 та 66.99. Як зазначав Погорєлов у своїй декларації за 2023 рік, вартість його криптовалюти складала лише 738,5 тисяч гривень. Окрім того, торік Погорєлов з дружиною стали власниками двох будинків та коштовного авто. Водночас дорогим майном «обростав» і родич Погорєлова, який судився через розмір пенсії.

Цікаво, що наразі Геннадій Погорєлов подав до суду позов про розірвання шлюбу зі своєю дружиною Надією, після понад 40 років подружнього життя.