На Житомирщині травматолог вимагав 1500 доларів у пораненого військового за підтвердження інвалідності


Через численні поранення ніг МСЕК визначила бійцю третю групу інвалідності.

На Житомирщині поліцейські затримали лікаря на хабарі – він вимагав у пораненого військового 1500 доларів за підтвердження інвалідності, повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

Протягом 2022-2023 років під час виконання бойових завдань військовослужбовець ЗСУ отримав неодноразові поранення обох ніг. Згодом його було направлено на проходження військово-лікарської комісії для визначення ступеня придатності.

У березні 2024 року під час проходження ВЛК захисник потрапив на огляд до лікаря-травматолога, який запевнив пацієнта у своїй впливовості на членів медико-соціальної експертної комісії. Він уточнив, що необхідно сплатити частину “подяки” у розмірі 500 доларів для отримання висновку про придатність до служби. У травні військовослужбовець передав медику вказану суму. Згодом, згідно з висновком лікаря та МСЕК, чоловік отримав 3 групу інвалідності.

Через кілька днів, зустрівши свого пацієнта, той же травматолог зажадав від нього ще 1000 доларів. Про це захисник повідомив у поліцію та СБУ. А 7 серпня, одразу після отримання неправомірної вигоди, лікаря затримали.