15 травня стало відомо про сенсаційне затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва, яке провели детективи НАБУ.

Інформацію оприлюднили на офіційній сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Зокрема, затримано голову Верховного Суду України Князєва.

Причина затримання – отримання хабаря у розмірі 3 млн дол.

В коментарях до повідомлення Іванова громадяни сумніваються, чи дійсно затримали посадовця: припускають, що він, як то зазвичай робиться, терміново вирушив до Відня.

Всеволод Князєв – 43-річний суддя, який очолив Верховний Суд з грудня 2021 року. За першою вищою освітою – суднобудівельник, за другою – юрист (закінчив Одеську юридичну академію, яку ще інколи називали “імені Ківалова” – за прізвищем соратника Януковича). Кар’єра на посаді судді почалась у 2013 році, а вже через 3 роки чоловік почав працювати у Касаційному адмінсуді Верховного Суду.

Варто зазначити, що під час обрання голови ВСУ Князєва підтримали 98 суддів з 168 – вибори відбувались під час спеціального пленуму. Найближчі суперники отримали набагато меншу підтримку (Погребняк – 49 голосів, Ткачук – 7).

САП і НАБУ на офіційній сторінці Facebook повідомило про викриття масштабної корупції у Верховному Суді. При цьому опублікували світлини з місця подій: пачки американських доларів, трьома рядами викладених на дивані.