НАЗК перевіряє спосіб життя співробітника СБУ Лойфа, в матері якого журналісти знайшли нерухомість за понад 16 мільйонів гривень


Після розслідування ЗМІ про майно матері співробітника СБУ, який замінив на посаді Артема Шила, ексочільника так званого бізнес-підрозділу спецслужби, Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало моніторинг способу життя посадовця.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося від НАЗК у відповіді на журналістський запит.

«Повідомляємо, що Національним агентством з питань запобігання корупції проводиться моніторинг способу життя щодо Лойфа Анатолія Григоровича, співробітника Служби безпеки України, з метою встановлення відповідності або невідповідності його рівня життя наявним у нього та членів його сім’ї майна і одержаним ними доходам згідно з декларацією особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», — йдеться у відповіді НАЗК.

На початку травня агенція «Слідство.Інфо» опублікувала розслідування, у якому йшлося про те, що матір Анатолія Лойфа Ганна, володіє дорогою нерухомістю у столиці та її передмісті на загальну суму понад 16 млн грн. Сама вона мешкає на Закарпатті та працює викладачкою мов у коледжі невеликого міста Берегове.

Зокрема, у розслідуванні йшлося про те, що під час повномасштабного вторгнення на земельних ділянках, які належать матері СБівця, збудували будинок у котеджному містечку.

Крім того, Ганна Лойф з 2020-го має у власності квартиру 155,6 кв. м у столичному ЖК преміумкласу на Печерську. Цю квартиру відобразив Григорій Лойф, батько посадовця, у своїх деклараціях. Чоловік раніше працював на Закарпатській митниці. У документі він вказує, що квартира обійшлася Ганні Лойф всього в 3,9 млн грн. Натомість журналісти виявили, що ринкова вартість цієї нерухомості на момент купівлі сягала близько 370 тисяч доларів, або майже 10,4 млн грн. Тобто ціна, вказана у декларації, виглядає у 2,5 раза меншою за ринкову.