Про це йдеться у рішенні Волинського окружного адміністративного суду від 20 березня.

Юрій Малихін був директором ПАТ «Електротермометрія» до 2021 року. Його батьки були основними акціонерами заводу багато років. Син Юрія Малихіна Гліб Малихін у 2017 році нібито придбав у заводу спортивно-оздоровчий комплекс «Драйв» з тенісними кортами. Однак земля під цим майном досі перебуває в комунальній власності і належить до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

З наміром легалізувати комплекс, йдеться у судовому рішенні, Гліб Малихін у вересні 2022-го звернувся до Луцької міської ради з пакетом документів про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вулиця Ковельська, 40 в оренду зі зміною її цільового призначення. Але впродовж двох сесій Луцька міська рада не погодила рішення, воно не набрало необхідної кількості голосів. Під час першого голосування проєкт підтримали девʼ’ять депутатів з 36, вдруге – десятеро обранців громади з 30 присутніх у залі.

Тож, власнику тенісних кортів на території заводу довелося звернутися до суду.

20 березня 2023 року Волинський окружний адміністративний суд вирішив позов Гліба Малихіна задовольнити повністю і визнав протиправною бездіяльність Луцької міської ради. Міськраду зобов’язали ще раз, тобто втретє, розглянути заяву Малихіна та стягнули з органу місцевого самоврядування судові витрати у розмірі 3073 грн. Рішення набрало законної сили, тож тепер питання «Драйву» вчергове мають винести на голосування.