В Одесі бізнесмена, який став офіцером ОТЦК, викрили на недостовірному декларуванні


Підприємець Павло Воронжак, який на початку повномасштабної агресії став офіцером відділу рекрутингу Одеського обласного ТЦК та СП, був викритий у недостовірному декларуванні майна на загальну суму 3,8 млн гривень.

Цю інформацію наведено у матеріалах перевірки НАЗК його декларації за 2022 рік.

Згідно з даними агентства, Воронжак зазначив, що у 2007 році придбав квартиру площею 71 кв. м у ТОВ «Адмірал-Стройінвест» за 189 тис. гривень. Проте в його декларації вказана сума 2,2 млн гривень. Субʼєкт декларування зазначив інформацію, що не відповідає дійсності, на суму 2,95 млн гривень.

Офіцер ТЦК не вказав квартиру площею 42,2 кв.м, яку придбано за 420 тис. гривень. Він пояснив, що цю квартиру дочці подарувала його мати, з якою він не підтримує стосунків і не памʼятає, коли відбувся цей правочин. Пояснення субʼєкта декларування не було прийняте до уваги з огляду на такі обставини. У 2021 році Раїса Степанівна Воронжак безкоштовно передала Воронжак Вероніці Павлівні (онука) у власність квартиру. При цьому офіцер разом із дружиною визнані законними представниками власника.
Схожа ситуація була з квартирою площею 23,5 кв. м, яку також оформили у 2013 році на доньку. Воронжак пояснив, що ця квартира не вказана в декларації, оскільки ні він, ні дружина не бажають розкривати інформацію про дочку до її повноліття. Крім того, субʼєкт декларування вважав неважливим зазначати таку інформацію, оскільки декларацію подавав вперше і тільки щодо себе. Вартість цього майна склала 412 тис. гривень.
Чоловік також не вказав майно, яке знаходиться за кордоном і в Україні, яким користується його син Марк. Останній у квітні 2022 року виїхав з країни, але 4 жовтня вже повернувся. Місцезнаходження його наразі не встановлено.

У декларації за 2023 рік Воронжак задекларував чотири автомобілі та один мотоцикл, більшість з яких він придбав вже після початку повномасштабного вторгнення.

У декларації за 2022 рік Воронжак вказав, що купив Nissan Rogue (2017) у квітні 2019 року за 511 тис. гривень. При цьому автомобіль в ЄДРТЗ був вказаний вартістю 260 тис. гривень.

Павло Воронжак відомий у місті як власник компанії «ВК0». Цю фірму він також не вказав у своїй декларації за 2022 рік. Компанія є досить скандальною. Під час мерства Генадія Труханова у 2019 році вона отримала в оренду два поверхи від департаменту комунальної власності на Дерибасівській, 8. Фірму пов’язують з Костянтином Ткачем (власником ГЕРЦ). Також Воронжак був директором ОК «Кепесіті» на Аркадійській алеї, 1, де було збудовано Arcadia Apartments з групи компаній «Пространство». Його фірма «ВК0» перестала сплачувати оренду мерії.

У діях Воронжака НАЗК вбачає ознаки порушення згідно з ч. 1 ст. 366 КК, виявивши порушення на 3,82 млн гривень. Логічно, що, мобілізувавшись на роботу в ТЦК, чоловік ухиляється від служби на фронті. Нагадуємо, що президент Володимир Зеленський наголошував на необхідності заміни військкомів пораненими бійцями ЗСУ.

Залишити відповідь