ВАКС відпустив під заставу ще одного підозрюваного у справі Сольського


Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати і відпустив під 908 400 грн застави Євгена Тозлована, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи колишнього міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського.

Таке рішення 28 травня ухвалив ВАКС.

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Тозлована на два місяці з альтернативою застави. Утім, суддя відмовився взяти під варту підозрюваного і відпустив його під заставу.

«Клопотання старшого детектива – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Євгена Тозлована, – Ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 908 400 грн», – ідеться в рішенні.

Також на підозрюваного поклали такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про кожне відлучення із Києва і Київської області; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні та зі свідками щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов’язків – до 23 червня 2024 року.