ВАКС виправдав директора Ізюмського приладобудівного заводу у справі про корупцію


Вищий антикорупційний суд виніс вирок, за яким директор державного Ізюмського приладобудівного заводу, що входить до складу «Укроборонпрому», Сергій Філоненко, був виправданий від звинувачень в отриманні неправомірної вигоди.

Про це говориться у повідомленні САП.

«Прокурор САП готує апеляційну скаргу на рішення Вищого антикорупційного суду від 19 серпня 2024 року, яким директора одного з приладобудівних підприємств, що є частиною державного концерну «Укроборонпром», визнано невинуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Прокурор САП не погоджується з цим рішенням суду та планує відстоювати свою позицію в апеляційному суді», – повідомляє САП.

Раніше антикорупційний суд закрив частину справи Філоненка, яка стосувалася неправдивої інформації в декларації. ВАКС задовольнив клопотання захисту, оскільки по цьому обвинуваченню сплив термін давності.

Нагадаємо, САП передала до суду справу директора Ізюмського приладобудівного заводу Сергія Філоненка щодо недостовірного декларування та отримання неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства протягом вересня 2016 – січня 2017 років отримав від осіб, пов’язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у розмірі понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь цієї компанії.

Окрім того, НАБУ та САП зібрали докази того, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про квартиру в Болгарії, що належить його дружині. Вартість цієї власності на дату її реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ).