Заступник голови ДПС Євгеній Сокур міг подати недостовірну інформацію у декларації


Євгеній Сокур, виконувач обов’язків заступника голови ДПС, ймовірно, подав недостовірну інформацію в декларації за 2023 рік. Він не вказав свою співмешканку, з якою проживає з 2016 року, що може призвести до відповідальності.

Посадовець вніс в декларацію за 2023 рік, ймовірно, недостовірні дані. Зокрема, він не вказав у документі свою співмешканку. За недекларування даних в Україні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Євгеній Сокур під час слідства у справі про нібито замах на нього сам розповів правоохоронцям, що із 2016 року проживає разом із дівчиною на імʼя Аліна у квартирі на проспекті Лобановського, 6-д. Ймовірно, йдеться про квартиру площею понад 100 кв. м, яку він придбав у 2016 році за понад 1,5 млн гривень або понад 600 тисяч доларів за курсом на той період. Проте у своїх деклараціях Сокур жодного разу не згадав про свою дівчину.

Зокрема, на сайті Національного агентства із запобігання корупції є всього три декларації посадовця – за 2021-2023 роки. У них він вказує, що однією з квартир він володіє навпіл зі своєю матірʼю Сокур Аллою Вікторівною, яка працює заступницею директора департаменту – начальницею управління приватизації, корпоративних прав, формування і розподілу комунальної власності КМДА. А двома іншими – площею 103,9 кв. м та 62,9 кв. м – володіє самостійно. У жодній графі декларації немає згадки про співмешканку податківця. Водночас українське законодавство зобовʼязує чиновників вказувати у своїх деклараціях осіб, з якими вони спільно проживають.