Справу ексначальника Одеського ТЦК про незаконне збагачення на 142 мільйони гривень передали до суду


У середу, 29 травня, справу ексначальника Одеського ТЦК Євгена Борисова передали до суду. Йому інкримінують незаконне збагачення на 142 млн грн.

Про це повідомляє ДБР. Процесуальне керівництво здійснювалось Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону й Офісом генпрокурора.

У ході розслідування було встановлено факти придбання членами сімʼї фігуранта дорогих автомобілів із подальшим переміщенням за кордон, а також факти придбання елітної нерухомості за кордоном, загалом на суму понад 190 мільйонів гривень.

Як зазначається, під час слідства встановлено, що полковник, перебуваючи на посаді начальника Одеського ОТЦК та СП, з лютого 2022 року по квітень 2023 року набув активів на понад 142 млн грн.

Також напередодні йому було повідомлено про нову підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України).

Пів року тому слідчі ДБР спільно з іспанською поліцією провели обшуки на віллі Борисова в Іспанії.

Колишньому військкому загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.