В Одесі посадовця «Укренерго» викрили у недбалості: завдано збитків на суму понад 3,7 мільйона гривень


В Одесі оголошено підозру начальнику одного з департаментів НЕК «Укренерго» за фактами службової недбалості, що призвело до тяжких наслідків для державних інтересів (ч. 2 ст. 367 КК).

Про це інформує обласна прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, на початку 2023 року НЕК «Укренерго», з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів, уклало угоду з підрядною організацією для проведення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. Відповідно до угоди, потрібно було виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

Підозрюваний не забезпечив належну перевірку обґрунтованості умов закупівлі робіт і затвердив у угоді їхню вартість, що суттєво перевищувала фактичні витрати на транспортування. Крім того, він погодив надання послуг з міжнародних перевезень, які фактично не були здійснені.

Внаслідок таких недбалих дій посадовця державному підприємству було завдано збитків на суму понад 3,7 млн грн.

Окрім того, обвинувальний акт стосовно двох директорів підрядних компаній за фактом заволодіння державними коштами та службового підроблення вже перебуває на розгляді у суді.